Zoete courgettetaart

INGREDIËNTEN

  • 100 g walnoten, grofgehakt
  • 2 courgettes
  • 3 eieren
  • 200 g rietsuiker+
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 mi milde olijfolie
  • 200 g bloem, gezeefd
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden

MATERIALEN
springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

BEREIDEN
Oven voorverwarmen op 175°C. Walnoten in droge koekenpan kort roosteren en op bord laten afkoelen. Courgettes wassen, droogdeppen en grof raspen.
Courgetterasp in zeef laten uitlekken, vocht er zo veel mogelijk uitdrukken.
Courgette droogdeppen. In kom eieren, rietsuiker en vanillesuiker met mixer of garde luchtig kloppen. Olie erdoor kloppen. In andere kom bloem mengen met bakpoeder, koekkruiden en 1 ti zout. Bloem luchtig door eimengsel scheppen.
Courgette en walnoten door beslag mengen. Beslag in ingevette en met bloem bestoven springvorm scheppen en op rooster in midden van oven zetten. Taart ca. 1 uur en 15 min. bakken tot buitenkant lichtbruin is, maar taart vanbinnen niet helemaal droog is. Vorm uit oven nemen en taart 10 min. laten afkoelen.
Mes langs zijkant van cake halen en taartrooster of snijplank op vorm leggen.
Voorzichtig samen keren, zodat taart zonder te breken uit vorm glijdt.
Courgettetaart op rooster laten afkoelen.