Geopenbaard: de Britse topreisangst in 2021

Te midden van de wereldwijde pandemie hebben we hier bij Schofields een enquête gehouden onder 1000 Britse reizigers om hun zorgen over reizen het komende jaar bloot te leggen. Uit de gegevens is gebleken dat reisbedrijven die failliet gaan, wat betekent dat hun vluchten, accommodatie en boekingen worden geannuleerd, de grootste reisangst is voor meer dan de helft van de Britten.
Onze peiling vroeg Britten om hun grootste reisangst in 2021 te kiezen. We ontdekten dat het boeken van vakanties volgend jaar een aantal zorgen met zich meebrengt voor Britten. Voor de meesten (51%) is de grootste zorg de onzekerheid over de financiële toekomst van de reisorganisaties waarmee ze boeken – zullen de luchtvaartmaatschappijen nog vluchten naar uw bestemming uitvoeren? Gaan ze failliet en verlies je geld bij je boeking?
Angst voor persoonlijke gezondheid en veiligheid heeft ook het gebruikelijke enthousiasme van Britten voor internationale reizen getemperd. Voor 35% was het verhoogde risico dat gepaard gaat met reizen, inclusief in een afgesloten ruimte met gerecirculeerde lucht, zoals een vliegtuig, of in nauw contact komen met anderen in drukke ruimtes zoals luchthavens, een grote zorg. De bezorgdheid dat de bestemming mogelijk nog steeds nadelig wordt beïnvloed door de pandemie, speelde ook een rol bij deze reactie.

De angsten die Britten in het onderzoek uitten, waren:
Reisorganisaties gaan failliet – 51%
Risico’s voor de persoonlijke gezondheid tijdens het reizen – 35%
Reizen is duurder – 9%
Moeilijkheden bij het vinden van een goede reisverzekering – 3%
De effecten van Brexit – 2%
In maart maakten reizigers zich niet al te veel zorgen over hun toekomstige vakantieplannen toen de vooruitzichten leken dat ze de reizen gewoon een paar maanden moesten uitstellen. Nu is duidelijk geworden dat de effecten van Covid-19 tot ver in 2021 voelbaar zullen zijn, zowel wat betreft persoonlijke gezondheid tijdens het reizen als de financiële status van reisorganisaties.
Veel mensen hebben dit jaar al financiële problemen als gevolg van de pandemie: verlof, urenverlaging of zelfs het verlies van hun baan. Na maandenlange opsluiting dromen mensen er al van om in 2021 even weg te zijn, maar het risico dat luchtvaartmaatschappijen en vakantiebedrijven vluchten en boekingen annuleren, is iets anders dat ze niet hoeven toe te voegen aan hun mentale belasting.
Risico’s voor de persoonlijke gezondheid zijn natuurlijk ook een prioriteit voor velen, maar de hoop op een vaccin tegen de tijd dat we het hoogseizoen bereiken in 2021 betekent dat dit voor de meesten niet bovenaan de lijst met angsten staat. Een andere geldige zorg die deze enquête heeft weggegooid, is dat als gevolg van de vraag, reizen duurder zal zijn – sociale afstand kan ertoe leiden dat er minder stoelen worden verkocht op vliegtuigen, wat betekent dat de beschikbare stoelen duurder zijn.
We waren verrast toen we ontdekten dat slechts 2% van de respondenten de effecten van de Brexit als hun grootste zorg voor reizen in 2021 koos. In normale omstandigheden zouden we verwachten dat dit nog steeds een hoge prioriteit zal zijn bij het plannen van hun vakantie voor de komende paar dagen jaren, maar in het licht van de pandemie lijkt het vergeten te zijn.
Dus wat betekent dit voor toeristen in 2021? Het zal voor velen zo belangrijk zijn om volgend jaar weg te komen, maar deze angsten zullen ertoe leiden dat velen dichter bij huis blijven en pauzeren in rustigere gebieden van het VK met een laag risico – u hoeft zich geen zorgen te maken dat vluchten niet beschikbaar zijn of dure boekingen in het buitenland wordt geannuleerd en u hoeft geen druk openbaar vervoer te nemen.
Hoewel dit op het eerste gezicht allemaal vrij negatief lijkt, zal de lockdown de reisindustrie de komende 5-10 jaar op nieuwe en opwindende manieren vormgeven. Het is duidelijk geworden dat we niet alleen reizen voor mooi weer, maar ook voor nieuwe ervaringen, en het is van cruciaal belang dat reizigers verbinding maken met de cultuur van de locatie waar ze naartoe reizen. Wij zijn van mening dat reizen de heldere vonk is in de toekomst van mensen en reisorganisaties doen hun best om beter dan ooit terug te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *