Coronavirus: diepe reinigingstips voor vakantiewoningen

Het bieden van een veilige en schone woning is altijd een van de hoogste prioriteiten geweest voor eigenaren en beheerders van vakantieverblijven. Het is nu belangrijker dan ooit om uw schoonmaakprocedures opnieuw te evalueren en maatregelen te nemen om uw verhuur schoon te maken en te desinfecteren, aangezien we ernaar streven de verspreiding van de COVID-19-uitbraak te verminderen.
Wanneer u begint met het maken van boekingen en gasten weer aankomen, is het essentieel dat u vakantiegangers geruststelt dat uw vakantieverhuur correct wordt schoongemaakt voor hun verblijf.
Hier zijn enkele ‘coronavirusreinigingstips’ om uw schoonmakers en gasten te beschermen.

Bescherm uw schoonmakers

COVID-19 is nog steeds een relatief onbekend virus en hoe het virus op oppervlakken leeft, moet nog volledig worden begrepen. Het is mogelijk dat iemand COVID-19 oploopt door een besmet oppervlak aan te raken, zoals een deurklink of een lichtschakelaar, en het virus kan enkele uren of zelfs dagen op sommige oppervlakken leven.
Het is waarschijnlijk dat uw schoonmaker (s) als eerste uw eigendom betreden na het vertrek van de laatste gast, dus het is essentieel om ze te beschermen met de juiste apparatuur en procedures, zodat ze gezond blijven.
Deel informatie over hoe ze zichzelf kunnen beschermen en houd ze op de hoogte van het laatste veiligheidsadvies van de overheid, zodat ze weten dat u uitkijkt naar hun welzijn.
Hier zijn enkele aanbevelingen voor uw schoonmaakploeg:
Reinigers zouden helemaal niet moeten werken als ze symptomen van COVID-19 hebben.
Schoonmakers moeten maskers dragen omdat het mogelijk is dat ze besmettelijk zijn maar geen symptomen ervaren.
Ze moeten een veiligheidsbril, overschoenen, handschoenen dragen en mogen geen ongereinigde oppervlakken aanraken en dan hun gezicht aanraken.
Ze moeten hun handen onmiddellijk wassen bij aankomst (volgens de juiste procedure voor handwas) en onmiddellijk nadat de handschoenen zijn verwijderd. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan een handdesinfecterend middel met ten minste 60% alcohol.
Zorg ervoor dat uw schoonmakers weten hoe ze alle schoonmaakspullen veilig kunnen verwijderen, weggooien of dienovereenkomstig kunnen reinigen na gebruik.

Corona schoonmaaktips

Terwijl elke vakantiewoning tussen gasten grondig wordt schoongemaakt, kunnen veel van de ‘high-touch’-gebieden (zoals lichtschakelaars en handgrepen) over het hoofd worden gezien. Het coronavirus vereist het nemen van aanvullende stappen om uw eigendom te ontsmetten om ervoor te zorgen dat een eerdere gast een toekomstige gast niet infecteert.
Veel NHS-medewerkers en eerstelijnsgezondheidswerkers hebben de moeilijke beslissing genomen om weg te wonen van hun familie terwijl ze aan het werk gaan tijdens de uitbraak van het coronavirus. Hoewel traditionele boekingen zijn geannuleerd, bieden sommige vakantieverblijven hun eigendommen aan dergelijke professionals aan tijdens de COVID-19-pandemie.
Als dat zo is, volgen hier enkele tips voor property managers en schoonmaakpersoneel tijdens en na COVID-19:
Het wordt aanbevolen om tijdens de pandemie minimaal 3 dagen tussen het uitchecken en het inchecken te houden, zodat er voldoende tijd is om alle ruimtes goed schoon te maken en te desinfecteren.
Ontsmet niet alleen – eerst schoonmaken en dan desinfecteren. Het is beter om het gebied eerst schoon te maken met warm zeepsop en vervolgens een desinfecterend middel aan te brengen (laat het een paar minuten staan ​​voordat u het afveegt) om virussen, bacteriën en ziektekiemen te doden.
Laat gedurende het gehele reinigingsproces frisse lucht circuleren.
Gebruik waar mogelijk wegwerpdoeken of papieren handdoeken of wasbare herbruikbare doeken in de machine op de hoogste warmtestand die geschikt is na gebruik.
Desinfecteer keukenborstels en sponzen met afwasmiddel en warm water. Je kunt ook sponzen of doeken een minuut of twee in de magnetron zetten.
Als items niet kunnen worden gereinigd met wasmiddelen, b.v. gestoffeerde meubels, stoomreinigen.
Om besmetting van de bekleding te voorkomen, bedek het meubilair met wasbare lakens. Verwijder bij voorkeur decoratieve sierkussens of hoes met wasbare hoezen.
Wasgoed – machine gewassen op 60 ° C alle linnengoed, dekens, plaids en handdoeken (zelfs ongebruikt omdat gasten ze misschien hebben aangeraakt). Laat de wasmachine één keer per week leeglopen, hetzij op hoge temperatuur of met een chemisch desinfectiemiddel om de groei van ziektekiemen te voorkomen.
Alle oppervlakken waarmee gasten in aanraking zijn gekomen, moeten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, waaronder:
Algemeen:
Deurkrukken
Oppervlakken
Vloeren
Huishoudelijke apparaten
Licht / lamp schakelaars
Afstandsbedieningen
Tabellen
Vensterbanken en raamkrukken
Thermostaten
Sleutels
Haardrogers
Trapleuningen
Strijkplanken en strijkijzers
Bakken
Stekkers en kabels
Telefoon
Hondenmand
Spiegels
Meubels & stoelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *