Citydwellers boeken de hele zomer vakantiehuizen, omdat de terugkeer naar kantoor steeds verder weg lijkt

Eigenaars van vakantiehuizen in het Verenigd Koninkrijk worden belaagd door vragen van stadsbewoners die de hele zomer willen boeken, omdat terugkomst op kantoor steeds verder weg lijkt.

In de Britse huisjes en vakantiehuizen is een ongekende stijging te zien van het aantal klanten dat op zoek is naar een langdurig verblijf ver weg van de stad voor wanneer lockdown liften.

Oliver’s Travels, die voor luxe villa’s en grootse kastelen zorgt, zei dat ze doorgaans “zeer weinig” langetermijnboekingen krijgen, maar deze maand is 20 procent van hun Britse aanvragen voor een verblijf van maximaal 12 weken.

Oliver Bell, medeoprichter van Oliver’s Travels zei: “We hebben een grote belangstelling gezien voor verblijven van zes tot twaalf weken in het VK, waar gezinnen deze zomer op zoek zijn naar een plek waar ze zich gedurende een lange periode kunnen nestelen, evenals een toegenomen vraag naar afgelegen locaties die laten zien dat men off-grid wil gaan en tijdelijk de actualiteit wil uitschakelen. ”

Terwijl bedrijven personeel blijven vragen om op afstand te werken, beseffen gezinnen dat ze hun zomer aan de kust kunnen doorbrengen, zei Jamie Jamieson, een expert op het gebied van vastgoedonderzoek in Norfolk en Suffolk.

Hij zei: “Het is absoluut iets dat momenteel gebeurt met talloze mensen die ernaar vragen.

“95 procent lijkt uit Londen te komen waar ze kleine tuinen hebben gehad en ze willen binnen en buiten in een grotere ruimte zijn met een tuin en idealiter niet te ver van de zee.”

Hij voegde eraan toe dat voor ouders die willen blijven werken “een goede breedbandverbinding belangrijk is, dus een van hen kan in ieder geval blijven werken en vervolgens de zorg voor de kinderen delen”.

Maar Darren James, directeur van zorgvuldig uitgekozen cottages.co.uk, die een stijging heeft gezien in vermogende klanten die tot zes weken weg zoeken, gelooft dat de stijging te wijten is aan mogelijke quarantaineperiodes wanneer ze naar het buitenland reizen.

“Mensen boeken deze lange vakanties wanneer ze naar het buitenland gaan, maar nu boeken ze ze in het VK omdat het handiger is.

“Als je een vakantie van twee weken naar Griekenland wilt maken, vermoed ik dat je in quarantaine moet gaan en dat het de duur van een vakantie zal verdubbelen”, zei hij.

Vanessa Branson, zus van Richard Branson, die eigenaar is van het privé-Schotse eiland Eilean Shona met 10 woningen voor vakantieverhuur, zag ook de verblijfsduur van haar klantenvragen toenemen van een week tot drie weken “voor het eerst” .

Mevrouw Branson zei dat het goede weer betekende dat “het VK nogal exotisch is geworden”.

Ze voegde eraan toe dat de ‘stemming van gasten’ was dat ze ‘langere tijd op één plek willen doorbrengen’ en zei dat ze de trend doorzet.

Ondertussen Karen Mullins, Regional Director UK en Ierland, HomeAway zei: “Nu Britse werknemers wordt geadviseerd om vanuit huis te werken, merken we dat de interesse toeneemt van mensen die in de zomer voor een langere periode in een vakantiehuis willen verblijven. seizoen, dan vorig jaar.

“Overdag op afstand werken en dan samen met de rest van de familie een duik nemen in het zwembad of een lange plattelandswandeling direct daarna, lijkt een aantrekkelijk alternatief voor de woonkamerbalie voor een verscheidenheid aan stedelingen die in de stad wonen en is iets om naar uit te kijken wanneer we weer kunnen reizen. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *